Den Jødiske Kirkegård i Ålborg

Gravsten nr. 54-4

Person: JACOBSEN, Aron
- kaldt "Aron FRIEDRICHSTADT"
købmand, 69 år, f. Frederikstad,
Hebr. navn: Aharon m F[riedrich]stad
Begravelsesdato: 1831,21.1
Begravelsesplads: Ålborg A-4-1
identificeret identificeret sten
- se nabobegravelserne i rækken *)
Krydsreferencer:
I9004 Dansk-Jødisk Genealogisk Database (kræver SDJH-medlemskab)
placering af nr. 54
Stenens/gravens placering

*) Begravelserne i en række følger oftest en kronologisk orden afbrudt kun af "sene" begravelser, hvor efterlevende ved dødsfald har fået reserveret tilstødende pladser. En tom plads ("ukendt grav") kan være tegn på, at den reserverede plads ikke senere er blevet benyttet som oprindeligt planlagt (at f.eks. en efterlevende enke har giftet sig igen). For så vidt er det for et genealogisk synspunkt vigtigt at studere nabobegravelser.


klik fotos for at se fuld kvalitet

picture 00054-4-1-TB-may2010.JPG
Foto
TB may. 2010

picture 00054-4-2-TB-may2010.JPG
Foto
TB may. 2010

Den hebraiske gravskrift: Aharon skal gå ind i Helligdommen. Her hviler en mand, der udførte mange gode gerninger for Israel indenfor sin menighed. Han bragte deres børn ind under Pagten ved omskærelsens tegn, rundhåndet uddelte han af sin formue, han indrettede en begravelsesplads, som dækker over de døde. Nu gemmes her hans eget afsjælede legeme, men hans sjæl er steget op til det høje. Det er menighedsforstanderen, den ærede Herr Aharon fra Frederikstad, som døde Natten til Fredag 7. Schwat 5591 .
Den danske indskrift (bagsiden):
Aron Jacobsen fordum Kjøbmand i Aalborg død 1831 21. Januari 69 Aar. Her hviler han nu i det Begravelsessted hvortil han selv var Stifter 1810.
Margolinsky, J.: De jødiske Kirkegårde i de danske Provinsbyer. Det Mosaiske Troessamfund i København, 1957

Log in