Den Jødiske Kirkegård i Fåborg

Gravsten nr. 87-10

Person: MEYER, Abraham
- kaldt "Abraham RINTEL"
købmand i Fåborg, 46 år,
Hebr. navn: Avraham ben Meir
Begravelsesdato: 1820,20.9
Begravelsesplads: Fåborg A-1-7
identificeret identificeret sten
- se nabobegravelserne i rækken *)
Krydsreferencer:
I36940 Dansk-Jødisk Genealogisk Database (kræver SDJH-medlemskab)
placering af nr. 87
Stenens/gravens placering

*) Begravelserne i en række følger oftest en kronologisk orden afbrudt kun af "sene" begravelser, hvor efterlevende ved dødsfald har fået reserveret tilstødende pladser. En tom plads ("ukendt grav") kan være tegn på, at den reserverede plads ikke senere er blevet benyttet som oprindeligt planlagt (at f.eks. en efterlevende enke har giftet sig igen). For så vidt er det for et genealogisk synspunkt vigtigt at studere nabobegravelser.


klik fotos for at se fuld kvalitet

picture 00087-10-1-TB-dec2011.JPG
Foto
TB dec. 2011

Den hebraiske gravskrift: Og ABRAHAM VENDTE TILBAGE TIL sit Sted. Avrohom, Søn af den ærede Herr Meir. Gud Herren talte og han kaldte på ham: Flygt fra dit Opholdssted og vend tilbage til dit Land og jeg vil vise dig Godhed. Han tragtede efter Godhed og Barmhjærtighed lige indtil hans Dages Tal var fuldendte. Han var gudsfrygtig i sin Vandel og en trofast Støtte for sine Børn. I det høje skal hans Fortjenester regnes ham til gode og skal have Bestand indtil Opstandelsen på den yderste Dag. Han gik ind til sit evige Liv med et godt Navn Mandag 20. Elul og blev begravet under store Æresbevisninger Onsdag 22. i samme Måned i Året 5580.
Summen af talværdien af gravskriftens 8 udhævede bogstaver i overskriften udgør 580=dødsåret 1820. Navnet abraham findes som begyndelsesbogstaver i versets 5 linjer.
Margolinsky, J.: De jødiske Kirkegårde i de danske Provinsbyer. Det Mosaiske Troessamfund i København, 1957

Log in